Nördic AB lanserar marknadens första certifierade Ultra High Speed HDMI 2.1 fiberoptiska kabel på 10m, för nästa generations TV och gaming

 

Press release, Sollentuna 22 april 2021

Nördic AB lanserar marknadens första certifierade Ultra High Speed HDMI 2.1 fiberoptiska kabel på 10m, för nästa generations TV och gaming

Nördic AB lanserar som första företag i Norden en certifierad aktiv fiberoptisk (AOC) Ultra High Speed HDMI kabel på 10 meter. Traditionella kopparkablar förlorar signalstyrka i längre avstånd än 4-5 meter medan fiberkablar är förlustfria vilket gör denna kabel till en perfekt lösning för de som ställer höga krav och behöver anslutning av HDMI enheter på längre avstånd ex. för gaming eller ljudsystem.

Läs mer om produkten.

Kabeln är certifierad enligt HDMI-organisationens Ultra High Speed HDMI Cable Cerification Program och varje kabel är märkt med en unik QR-kod som kan scannas för äkthetsverifiering.

Certifiering innebär att kabeln uppfyller alla de tekniska specifikationer som definieras i programmet, bland annat stöd för 8K i 60Hz, 4K i 120Hz och bandbredd på 48Gbps. Kabeln stöder Dynamic HDR och Dolby Vision, perfekt för hemmabio och för att spela spel. Utmärkt ljud med eARC-stöd som innebär att de okomprimerade ljudsignalerna överförs direkt och förlustfritt till anslutet ljudsystem via ljudåterförings-kanalen.

Läs mer här. 

Denna AOC HDMI kabel är kompatibel med alla ledande konsoler som Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PS5, PS4 Pro, Apple TV, Nintendo Switch och Wii U. Den är också bakåtkompatibel med dagens 4K-, 2K- och 1080p enheter. En investering i 10m AOC HDMI 2.1 kabel är en säker framtidsinvestering i en av marknadens absolut bästa HDMI kablar.

Klicka här för detaljer.

”Vi älskar gaming och vet att just kraven inom gaming ökar före alla andra segment och denna kabel ger en prestanda som inte finns någon annanstans!” Säger Siamak Alian, VD på Nördic AB, med mer än 30 års erfarenhet av kabel- och tillbehörmarknaden.

Kabeln har artikelnummer 300047-10M och kan köpas direkt på vår webbshop eller på marknadsplatser som elgiganten.se och cdon.se.

Nördic Certified Cables – kvalitet som håller

Nördic Certified Cable är ett nytt koncept från Nördic AB som inkluderar en samling av certifierade kablar från välkända varumärken. Kablar inom konceptet är testade och certifierade av ledande och oberoende organisationer inom industrin, exempelvis HDMI Organisation, USB IF Forum och VESA.

Om Nördic AB

E-handelsbolaget Nördic AB lanserades 2019 av ett team med flera decenniers framgångar från kabel- och tillbehörsbranschen.


Nördics koncept går ut på att erbjuda ett utvalt sortiment av eftertraktade IT- och mobiltillbehör till mycket konkurrenskraftiga priser. Detta är möjligt tack vare omsorgsfullt val av leverantörer och produkter samt ett effektivt arbetssätt. Vi kapar alla onödiga kostnader och mellanhänder för att kunna erbjuda den bästa kvalitén för varje prispunkt.


Mediakontakt:
Roy Frijters,
roy@noerdic.se, +46(0)70 941 87 82

www.nördic.se

www.noerdic.se 

HdmiNördic certified cables